Kategoria: I fshehur

   Dhoma e ajrit të ftohur Cryo Total

   Kriosauna me ajër të ftohtë për seancat e krioterapisë në të gjithë trupin

   Përshkrim

   CryoTotal është një dhomë krioterapie e cila përdor ftohjen me ajër të ftohtë, e cila është një teknologji më e avancuar sesa ftohja me avujt e azotit. Klienti nuk kontakton me asnjë substancë kimike dhe qëndron larg nga përfshirja në avujt e azotit, i cili përdoret në dhomat e zakonshme të krioterapisë ku koka është mbi. CryoTotal Cryochamber përfshin të gjithë trupin duke përfshirë trajtimin e kokës deri në krioterapi duke përdorur vetëm ajër natyral të ftohur.

   Përfitimet kryesore të krioterapisë

   Krioterapia është një terapi specifike me temperatura të ulëta që përdoret në rehabilitimin sportiv për rikuperim të shpejtë pas lëndimeve, si dhe humbje peshe dhe magjepsje të formës së trupit. Krioterapia vjen nga krio që do të thotë të ftohtë, dhe terapi që do të thotë shërim. Kur përdoret pajisja e duhur e krioterapisë, shkenca e nënshtrimit të të gjithë trupit të njeriut ndaj temperaturave ekstreme të ftohta për të stimuluar shërimin e sistemeve të tij të qarkullimit të gjakut, nervave dhe energjisë është një teknologji e fuqishme korrigjuese. Sipas kërkimeve shkencore dhe mjekësore, efikasiteti optimal i procedurave të krioterapisë në të gjithë trupin arrihet pasi trupi ekspozohet ndaj temperaturave deri në -120-170°C (-184-280F) për 1-3 minuta, duke reduktuar sipërfaqen e lëkurës. temperatura. Këto shpërthime ajri jo-invazive, të shkurtra dhe jashtëzakonisht të ftohta të projektuara në trupin e njeriut ngjallin reaksione fiziologjike që nxisin shërimin dhe rikuperimin në shumë fusha, duke përfshirë trajtimet e zbukurimit, rehabilitimin e lëndimeve sportive dhe funksionet mjekësore. Për më tepër, mjedisi i kontrolluar i ftohtë është vërtetuar se shkakton një reaksion analgjezik në mendjen nervore që çon në gjendje pozitive të humorit dhe kështu vepron si një antidepresant dhe riparues i çrregullimeve të gjumit. Një trajtim me krioterapi u bë shumë i popullarizuar në një praktikë që po përdoret në mbarë botën. Gjithashtu, kjo metodë e krioterapisë përmirëson aktivitetin e qarkullimit të gjakut dhe limfatik ul inflamacionin duke pastruar toksinat dhe mbetjet metabolike me një furnizim të gjakut të pasuruar me oksigjen dhe lëndë ushqyese për të stimuluar rigjenerimin qelizor rreth trupit. Për sa i përket shumë artikujve, trajtimet e krioterapisë janë miratuar nga shumë atletë profesionistë të famshëm dhe ekipe për rikuperimin e muskujve dhe lëndimeve.

   Dhoma e krioterapisë CryoTotal

   Procesi i krioterapisë

   Krioterapia është në thelb procesi i përdorimit të temperaturave të ftohta për përfitimet e tyre shëndetësore. Kjo formë terapie është përdorur në mënyra të ndryshme që nga vitet 1700 për të ulur dhimbjen dhe spazmat e muskujve, për të përmirësuar rikuperimin, për të ngadalësuar plakjen e qelizave dhe për të përmirësuar shëndetin. Atletët janë zhytur në vaska të ftohta dhe banja akulli për dekada, por inovacioni i fundit tani lejon krioterapinë e gjithë trupit (WBC) në një dhomë të specializuar duke përdorur azot të lëngshëm dhe është forma e referuar më shpesh në referencat moderne për Krioterapinë. Ky lloj i terapisë së ftohtë u shpik në vitet 1970 në Japoni, dhe ka ardhur vetëm në SHBA dhe vende të tjera në dekadën e fundit. Ka fituar popullaritet të gjerë me atletët dhe ata me sëmundje të caktuara kronike (si dhe amvisat që nuk i pëlqejnë banjat me akull). Krioterapia përdoret në një përpjekje për të lehtësuar dhimbjet e muskujve, ndrydhjet dhe ënjtjet pas dëmtimit të indeve të buta ose operacionit. Mund të jetë një sërë trajtimesh që nga aplikimi i pakove të akullit ose zhytja në banjë akulli (përgjithësisht e njohur si terapi e ftohtë), deri te përdorimi i dhomave të ftohta të quajtura dhoma e krioterapisë Krioterapia e gjithë trupit po bëhet e dokumentuar mirë në mbarë botën se përdoret për menaxhimi i përditshëm i dhimbjes, inflamacionit, energjisë, lehtësimit dhe gjendjes së lidhur me stresin. Krioterapia ofron përfitime shëruese të terapisë së ftohjes për komunitetin. Krioterapia e gjithë trupit është metoda e famshme e djegies së kalorive dhe lehtësimit të dhimbjes nëpërmjet ekspozimit ndaj temperaturave ekstreme. Temperatura ekstreme e ftohtë stimulon sensorët e lëkurës, duke aktivizuar një përgjigje të sistemit nervor qendror duke përdorur një çlirim të endorfinës, frenuesit natyralë të dhimbjes së trupit dhe ngritësit e humorit.

   CryoTotal

   Aplikimi kryesor për krioterapinë:

   1. Lehtësim i dhimbjes dhe shërim i muskujve

   Krioterapia mund të ndihmojë me dhimbjet e muskujve, si dhe me disa çrregullime të kyçeve dhe muskujve, si artriti. Mund të nxisë gjithashtu shërimin më të shpejtë të lëndimeve atletike. Mjekët kanë rekomanduar prej kohësh përdorimin e pakove të akullit në muskujt e lënduar dhe të dhimbshëm. Duke vepruar kështu mund të rrisë qarkullimin e gjakut pasi të hiqet paketa e akullit, duke nxitur shërimin dhe lehtësimin e dhimbjes.

   2. Humbje peshe

   Krioterapia vetëm nuk do të shkaktojë humbje peshe, por mund të mbështesë procesin.

   Teorikisht, të qenit i ftohtë e detyron trupin të punojë më shumë për të qëndruar i ngrohtë. Disa minuta ftohje mund të rrisin metabolizmin gjatë gjithë ditës. Njerëzit nuk ndjejnë më të ftohtë sepse metabolizmi i tyre është rregulluar dhe rritur në përgjigje të temperaturës së ftohtë. Për shkak se krioterapia ndihmon me dhimbjen e muskujve, mund ta bëjë më të lehtë rikthimin në rutinën e fitnesit pas një dëmtimi. Ky përfitim i mundshëm i humbjes së peshës është i kufizuar për njerëzit që nuk mund ose nuk do të ushtrojnë për shkak të dhimbjes.

   3. Inflamacion i reduktuar

   Inflamacioni është një mënyrë se si sistemi imunitar lufton infeksionin. Ndonjëherë sistemi imunitar bëhet tepër reaktiv. Rezultati është inflamacioni kronik, i cili lidhet me probleme shëndetësore, si kanceri, diabeti, depresioni, çmenduria dhe artriti. Si i tillë, ulja e inflamacionit mund të përmirësojë gjithashtu shëndetin e përgjithshëm dhe të zvogëlojë rrezikun e sëmundjeve të shumta kronike.

   Shfaqja e CryoTotal

   Mohim përgjegjësie

   Prodhuesi informoi se Pajisja është pajisje për qëllime fitnesi ose mirëqenieje vetëm për qëllime rikuperimi sportiv dhe rehabilitimi, të cilat nuk janë të miratuara nga FDA për përdorim mjekësor ose përdorim tjetër që kërkon FDA. Kjo nuk është pajisje mjekësore. Produkti aktual nuk mund të përdorë asnjë përshkrim të kundërt të Pajisjes nga faqja e internetit e Prodhuesit ose mënyra të tjera informacioni si një deklaratë të përfitimeve të kujdesit shëndetësor të Pajisjes. Prodhuesi nuk mban përgjegjësi për të gjitha ose ndonjë deklaratë në lidhje me të ardhmen e kujdesit shëndetësor dhe përfitimet e Pajisjeve që i janë ofruar klientëve.

   Temperatura në dhomën e krioterapisë

   Na kontaktoni