Kategoria: I fshehur

   Makinë krioterapie e lokalizuar Cryo Q

   Makina krio e lokalizuar Q është modeli më i ri i makinerisë së krioterapisë së lokalizuar për trajtime rehabilitimi dhe kujdesi për lëkurën. Krioterapia në vend përdoret për trajtimin e zonave problematike me avull azoti që fryn me temperaturë deri në -160°C. Aplikim për lehtësimin e dhimbjeve dhe reduktimin e inflamacionit në zonat e synuara të trupit, si dhe trajtimet pas operacionit dhe procedurat e rehabilitimit. Programet e disponueshme për krioterapinë e lokalizuar për zonat e qafës, shpinës, shpatullave, bërrylit, kyçit të dorës, ijeve, gjurit, kyçit të këmbës dhe barkut.

   Përshkrimi i metodës së krioterapisë së lokalizuar

   ÇFARË ËSHTË KRIOSIMULIMI LOKALE?

   Stimulimi lokal Cryo përfshin ekspozimin e temperaturave ekstreme të ulëta (afërsisht -160°C ose 256F) në një zonë specifike të trupit dhe fytyrës. Lëkura ftohet mjaftueshëm duke përdorur avujt e azotit (LN2) për të provokuar vazokonstriksionin e enëve të gjakut, i cili më pas pasohet nga vazodilatim i shpejtë pas trajtimit, stimulimi Cryo aktivizon mekanizmin optimal të mbrojtjes së trupit. Gjatë seancës së shkurtër, vetëm lëkura ftohet sipërfaqësisht dhe trupi përgjigjet duke ngritur temperaturën e brendshme të tij nëpërmjet rritjes së shkallës së mikroqarkullimeve në zonën e trajtimit. Rritja metabolike vazhdon për më shumë se 4 orë pas çdo procedure. Stimulimi lokal Cryo përdoret shpesh për lehtësimin e dhimbjes, rikuperimin pas operacionit dhe rehabilitimin e lëndimeve. Efektet qetësuese të dhimbjeve të stimulimit Cryo mund të zgjasin për 3-4 ditë. Stimulimi krio aplikohet për të rritur shkallën e shërimit në mënyrë që të zvogëlohen kornizat kohore të lëndimeve krahas kësaj Terapi fizike programet.

   PËRFITIMET KYÇE TË STIMULIMIT LOKALE CRYO

   • lehtësim dhimbjesh, trajton sindromat e dhimbjes dhe nevralgjitë;
   • reduktimi i spazmës;
   • ulje e tensionit të muskujve;
   • përmirësimi i funksionit të kyçeve;
   • reduktimi i trajtimeve post traumatike;
   • terapi rikuperimi pas operacionit;
   • në përgjithësi kthimi më i shpejtë në trajnim;
   • ulje e lodhjes së lokalizuar të muskujve;
   • kushtet e lidhura me stresin;
   • përmirëson qarkullimin e gjakut dhe limfatik në zonën e trajtuar;
   • efektive gjatë fazave të rehabilitimit pas operacionit;
   • zvogëlon inflamacionin, mavijosjet dhe ënjtjet (gjatë fazës rindërtuese);
   • tendosje të muskujve dhe ligamenteve;
   • dëmtimet e tendinit (shkëputje, shtrembërim i zgjatjes së shpeshtë të tendinave, tendinozë, tendinopati);
   • mbështet trajtimin e peshës së tepërt dhe obezitetit duke rritur metabolizmin qelizor);
   • Cryo Shaping është një terapi detoksifikuese, e cila forcon lëkurën, trajton celulitin dhe redukton peshën;
   • mjekësia estetike - kontrolli i celulitit (efektiv në lidhje me masazhin pneumatik të kompresimit);
   • shëndeti i flokëve dhe acarimi i kokës;
   • Cryo Facial për përtëritje të lëkurës;
   • vrasin bakteret në lëkurë ose ndihmojnë për terapi të tjera të lëkurës gjatë trajtim dermatologjik

   Trajtime ekstreme me temperaturë të ulët

   temperatura ekstreme të ulëta, termoceptorët në lëkurë stimulohen për shkak të energjisë intensive në rrymë. Në tru dërgohen sinjale të forta, të cilat janë më të shpejta se receptorët e dhimbjes. Ndërsa lëkura ftohet në temperaturat e nevojshme, aktivizohet cikli i traumës. Stimulimi lokal Cryo nxit vazokonstriksionin e ndjekur nga vazodilatim i shpejtë duke i siguruar pacientit një efekt analgjezik natyral krahas mikroqarkullimeve të vazhdueshme që drejtohen rreth zonës së trajtimit.

   SHËRIMI NATYROR - Krio stimulim përfshin aktivizimin e mbrojtjeve natyrore të trupit duke e bërë atë plotësisht të sigurt. Ekspozimi në kohë të shkurtër ndaj temperaturave ekstreme të ulëta nuk ndikon në temperaturën bazë të trupit. Trajtimet janë miqësore me mjedisin.

   LEHTIMI I DHIMBJES – Krio stimulim ka një efekt natyral analgjezik në trup, prandaj ndjenja e dhimbjes reduktohet ndjeshëm pas trajtimit. Nivelet më të ulëta të dhimbjes inkurajojnë lëvizjen natyrale. Rritja e forcës dhe fleksibilitetit të kyçeve dhe kockave është çelësi për rritjen e proceseve metabolike, pasi inflamacioni qëndron në nyje.

   njësi krio e lokalizuar

   Makinë e lokalizuar e krioterapisë Iceberg

   KURSIMI I KOHËS – Ndryshe nga të tjerat trajtime 'ftohëse' të tilla si përdorimi i pakove të akullit ku pacienti pushon për një periudhë të gjatë kohore, çdo trajtim zakonisht zgjat deri në 5 minuta për zonë. Stimulimi Cryo redukton afatet kohore të rikuperimit të lëndimeve në mënyrë që atletët të mund të rifillojnë rehabilitimin më herët dhe të ulin marrjen e barnave.

   Kënaqësia – Larja në rrjedhat e ajrit të ftohtë ndihet shumë më komode se metodat e zakonshme që përfshijnë ujë të ftohtë, sepse në temperatura super të ulëta rrjedha përmban pothuajse zero lagështi. Si një bonus, i ftohti shkakton prodhimin e endorfinës të quajtur "hormonet e ndjenjës së mirë", të cilat shkaktojnë ndjenja euforie. Kjo inkurajon rivizitat.

   SA SHPEJTË DO TË SHKOJ REZULTATET?

   Rezultatet janë të menjëhershme dhe më të dukshme disa ditë pas trajtimit të parë. Një seancë stimulimi Lokal Cryo pas stërvitjes (prit të paktën 1 orë) do të reduktojë menjëherë lodhjen dhe dhimbjen e muskujve. Lëndimet sportive gjithashtu reagojnë menjëherë pasi çdo seancë zvogëlon dhimbjen dhe inflamacionin, duke lejuar që ato të jenë më të shpejta dhe efektive kinezioterapia protokollet.

   njësi krioterapie e lokalizuar

   SA TRAJTIM TË KËRKOHEN PËR Stimulimin e KRIOS?

   Numri i trajtimeve ndryshon në varësi të asaj që pacienti po përpiqet të arrijë dhe se si trupi i përgjigjet trajtimit. Duke përdorur Krio stimulim për muskujt rikuperimi është një metodë rutinë e mbështetjes dhe mund të kryhet në cikle prej 10-20 seancash për të përfituar të gjitha përfitimet afatgjatë të trajtimit. Lëndimet ndryshojnë në ashpërsi, kështu që numri i trajtimeve është i vështirë për t'u llogaritur. Fizioterapisti dhe pacienti do të vlerësojnë kur mendojnë se lëndimi është rehabilituar plotësisht.

   • Një cikël Lokal Procedurat e krio stimulimit zakonisht përbëhet nga 5 deri në 30 seanca të kryera çdo ditë ose çdo ditë tjetër. Numri i seancave mund të ndryshojë për shkak të ashpërsisë së lëndimeve dhe kushteve që janë unike për secilin rast. Një pacient mund të ndihet plotësisht i shëruar pas 3 ose 4 seancave, megjithatë është më e dobishme që pacienti të bëjë një cikël prej 10-20 seancash për të përfituar plotësisht përfitimin e trajtimit. Kjo do të ndihmojë në parandalimin e lëndimeve të përsëritura dhe për të forcuar më tej zonën e trajtimit.

   • Nëse pacienti duhet të kthehet në gjendje të mirë fizike sa më shpejt të jetë e mundur, seancat mund të kryhen dy herë në ditë. Megjithatë, duhet të ketë një pushim 4-6 orë ndërmjet trajtimeve.

   • Arsyeja pse trajtimet e stimulimit Cryo rekomandohen çdo ditë ose çdo ditë tjetër është sepse stimulimi Cryo bën që zona e trajtimit të përjetojë një ritëm të rritur të rrjedhjes së gjakut që zgjat për disa orë. Duke pasur trajtime afër njëri-tjetrit, pacienti përjeton një normë vazhdimisht më të lartë të rrjedhjes së gjakut dhe një efekt natyral analgjezik për një periudhë më të gjatë kohore. Kjo përshpejton shërimin dhe procesi i rehabilitimit dhe e bën trajtimin edhe më efektiv sesa distancimi i trajtimeve.

   makine fytyre krio Q

   A ËSHTË I NEVOJSHËM USHTRIMI PAS TRAJTIMIT?

   Kur Krio stimulim përdoret në kombinim me fizioterapi ose një trajtim Cryoshaping, pacienti duhet të ushtrojë pas trajtimit. Kjo për faktin se përmirësimi i forcës dhe fleksibilitetit të nyjeve dhe kockave është çelësi i rikuperimit. Ushtrimi pas trajtimit përfshin një sërë ushtrimesh ose lëvizjesh mobilizuese të këshilluara nga një fizioterapist, të cilat fokusohen në forcimin e kyçeve dhe muskujve të zonës së trajtimit. Ndonjëherë pacientët mund të ndihen mirë pas seancave të para dhe më pas disa ditë më vonë ata do të ndjejnë papritur dhimbje ose dhembje. Kjo është një shenjë e mirë që stimulimi Cryo po funksionon në mënyrë efektive sepse nyjet dhe muskujt janë ushtruar dhe lëvizur më lirshëm gjatë rikuperimit. Pas 6 deri në 7 ditë, këto simptoma do të jenë zhdukur plotësisht. Pas trajtimeve Cryoshaping është thelbësore që të kryhen protokollet e ushtrimeve (pacienti mund të sjellë në trajtim veshje aktive). Arsyeja pse pacienti punon më pas është për të përforcuar efektet e trajtimit.

   Lokal Krio stimulim çliron shumë proteina anti-inflamatore në zonën e trajtimit dhe duke ushtruar rritet fluksi i gjakut, i cili i shpërndan ato më mirë nëpër trup. Duke rritur ritmin e zemrës, rrjedhja e gjakut rritet në të gjithë trupin dhe jo vetëm në zonën e trajtimit. Prandaj, proceset metabolike funksionojnë me një ritëm më të lartë dhe mikroqarkullimet që drejtohen rreth trupit krijojnë një deficit energjie. Ushtrimi pas trajtimit mund të përbëhet nga një vrap 20 minutash ose një seri ushtrimesh që rrisin rrahjet e zemrës së pacientit.

   krio Q e lokalizuar

   Mohim përgjegjësie

   Prodhuesi informoi se Pajisja është pajisje për qëllime fitnesi ose mirëqenieje vetëm për qëllime rikuperimi sportiv dhe rehabilitimi, të cilat nuk janë të miratuara nga FDA për përdorim mjekësor ose përdorim tjetër që kërkon FDA. Kjo nuk është pajisje mjekësore. Produkti aktual nuk mund të përdorë asnjë përshkrim të kundërt të Pajisjes nga faqja e internetit e Prodhuesit ose mënyra të tjera informacioni si një deklaratë të përfitimeve të kujdesit shëndetësor të Pajisjes. Prodhuesi nuk mban përgjegjësi për të gjitha ose ndonjë deklaratë në lidhje me të ardhmen e kujdesit shëndetësor dhe përfitimet e Pajisjeve që i janë ofruar klientëve.

   Na kontaktoni