Si funksionon krioterapia?

We are a sole manufacturer and supplier of cryotherapy and weight-loss equipment on the market. We offer a combination of cryotherapy sessions with innovative fitness machines such as a bike and treadmill with the advanced technology of infared heating. These machines increase weight-loss during a workout. Under pressure vacuum technology or rather ” zero gravity” helps to reduce cellulite and burn more calories. Aromatherapy, LED lighting, and color therapy, increase skin benefits, while collagen lamps and air ionization features improve the elasticity of the skin. You can not find another manufacturer and supplier that offers such a wide range for machines, with the highest quality at a reasonable price.

Çfarë është krioterapia e gjithë trupit?

Krioterapia e gjithë trupit (WBC) is the famous wellness trend of a short-term physical therapy with a systemic effect. A client spends 1-3 minutes in the cryotherapy chamber for a chilled procedure at the range of -160F-256F. Fans of cryotherapy pain relieving therapy treatments include famous athletes, movie stars, actors, and celebrities around the world.

Krioterapia e gjithë trupit started in Japan in the start of 80’s and then gained popularity in North America and Europe. In 1978, a famous Japanese rheumatologist named Toshima Yamaguchi, discovered that subjecting the body to extreme cold temperature, helped rheumatoid arthritis patients move better and feel less pain for up to four hours post treatment. I’m the 90’s the major industrial manufacturing of cryosaunas started in East European countries, as Poland and Ukraine. But the major market for cryotherapy business developed in USA and Canada, therefore it was extended import a cryochambers from Europe to America. A factories in Poland incorporated in European Union are still leading providers and suppliers of cryotherapy chambers. A few unexperienced manufacturers started offering electric dhomat e ajrit të ftohtë në vend të kriosaunëve me azot, por nuk u bë e njohur në treg për shkak të një vlere më të shtrenjtë të pajisjeve dhe mirëmbajtjes duke mbajtur vetëm temperaturën 60-85*C brenda dhomës së krioterapisë elektrike, në vend të temperaturës dy herë më të ulët të disponueshme në dhomën krio me nitrogjen.

Me shpejtësi deri në ditët e sotme, trajtimi i krioterapisë është ende më i arritshëm dhe më i përballueshëm se kurrë, falë shumë vendndodhjeve të bizneseve të krioterapisë që ofrojnë seanca krio me një gamë çmimi $45-65 për seancë të vetme ose po bie në $25 për seancë me shumicë në paketa . Gjithashtu klientët duhet të gjejnë shumë oferta të seancave të krioterapisë në faqet e internetit me zbritje si Groupon dhe Gilt. Por pronarët e studiove të krioterapisë fitojnë një para shumë të mirë rreth $10-15K mesatarisht në muaj duke përdorur dhomat inovative të krioterapisë me azot me shpenzime të ulëta dhe teknologji të kursimit të energjisë.

Shumë kërkime bazë janë bërë nga shkencëtarët botërorë

Shumë kërkime bazë u bënë nga shkencëtarët botërorë, të cilat rezultuan në shtrirjen e indikacioneve fillestare (Reumatizma) në gjendje të ndryshme inflamatore dhe aplikime të mjekësisë sportive për qetësimin e dhimbjeve. Në thelb, qëllimi i krioterapia e gjithë trupit është të mposhtni me shpejtësi sensorët tuaj të ftohtë deri në pikën ku truri juaj mashtrohet të mendojë se trupi juaj po përjeton hipotermi. Përgjigja kryesore fiziologjike ndaj ekspozimit të temperaturës ekstreme të ftohtë është ulja e temperaturës së lëkurës, përmirësimi i qarkullimit të gjakut dhe limfatik, zbutja e përgjigjes inflamatore dhe lehtësimi i dhimbjes. Gjithashtu seanca e krioterapisë duhet të ofrojë efekt humbje peshe, sepse trupi i njeriut duke filluar të lëshojë shumë kalori për t'i rezistuar temperaturës jashtëzakonisht të ftohtë jashtë trupit dhe duke mbajtur temperaturën brenda trupit për të shmangur ngrirjen. Seanca e krioterapisë djeg kalori të mëdha, përshpejton rikuperimin dhe madje mund të luftojë depresionin, është e lehtë të kuptosh pse është bërë kaq popullor në tregun botëror.

Terapeutike dhe performancë efektet rritëse të ekspozimit të të gjithë ose të pjesshëm të trupit ndaj temperaturave ekstreme të ftohta janë krahasuar me rezultatet lokale të krioterapisë, duke treguar një avantazh është përdorimi i seancave të krioterapisë në të gjithë trupin për shkak të përmirësimit të reaksioneve refleks nervor sistemik. Një pjesë e veçantë e hulumtimit studion rolin e një azoti në aktivitetin e trupit të njeriut gjatë seancës së krioterapisë në të gjithë trupin. Pas trajtimit, pasi trupi kupton se nuk është në gjendje krize, ai rishpërndan gjakun dhe oksigjenin, të cilat mund të ndihmojnë në shërimin dhe rigjenerimin qelizor. Për shembull të thjeshtë, një pako akulli ose banja me akull janë forma më sipërfaqësore të terapisë së ftohtë që do të thotë se fuqia e saj për lehtësimin e dhimbjeve mund të mos jetë aq e gjerë. Akulli mund të shkojë vetëm kaq larg, kështu që një dëmtim shumë i thellë, ose i vendosur në indet e dendura muskulore, si p.sh. kuadrat ose kërdhokullat tuaja, mund të përfitojë nga ftohja depërtuese më e thellë e përjetuar gjatë seancës së krioterapisë në kriosauna. Ajri i ftohtë dhe plotësisht i thatë brenda dhomës së krios redukton shqetësimin dhe ende lejon që oksigjeni të arrijë në lëkurë.

Hulumtimet në lidhje me përfitimet e trajtimeve të krioterapisë janë ende duke shkuar në fushën e rikuperimit të sportistëve. Bazuar në hulumtimet e kryera nga klinika të ndryshme shkencore dhe mjekësore botërore, objektivat kryesore për krioterapinë e gjithë trupit janë:

 • lehtësim dhimbjeje
 • zvogëloni dhimbjen e kyçeve
 • trajtimi i traumës
 • Lehtësim nga simptomat e lodhjes kronike për shkak të stërvitjes intensive sportive
 • Imunostimulimi dhe imponimi i gjendjes shëndetësore
 • Parandalimi i çrregullimeve të lëkurës
Humbja e peshës dhe djegia e kalorive me krioterapi

Sipas ekspert i krioterapisë Deklaratat, dhimbja e kyçeve është problemi më i zakonshëm gjatë traumës, si dhe në rastet e sëmundjeve degjenerative. Hulumtimet e gjata dhe përvoja në aplikimin e seancave të krioterapisë në lehtësimin e sindromave të dhimbjes së kyçeve treguan një shkallë shumë të lartë efikasiteti për t'i lejuar pacientët të kthehen në nivelin e tyre normalisht të pranuar të aktivitetit dhe në reduktimin e dhimbjeve të kyçeve. Temperatura jashtëzakonisht e ulët ndikon në perfuzionin rreth kyçit dhe përmirëson furnizimin me lëndë ushqyese dhe oksigjen në qelizat e kërcit. Rezultati më i mirë duhet të arrihet pas të paktën dhjetë seancave krioterapie në kriosauna. Përsëritja e paketës së trajtimeve të krioterapisë çdo tremujor ose gjysmë viti është rekomandimi më efektiv në trajtimin dhe reduktimin e dhimbjeve të kyçeve. Ekspertët e krioterapisë pohuan se krioterapia e gjithë trupit merr një rol të rëndësishëm në uljen e dhimbjeve të kyçeve duke rregulluar tonin e muskujve, eliminimi i shqetësimeve në propriocepti sjell përmirësim të koordinimit të mekanikës së ecjes dhe reduktimin e bllokadave të kyçeve të sëmura. Megjithatë, është e nevojshme të kihet parasysh se krioterapia e gjithë trupit nuk përfaqëson një zëvendësues të kompletuar për terapitë e tjera të provuara dhe duhet të trajtohet vetëm si një seancë e vetme për të përmirësuar efektin e trajtimeve terapeutike.

Të tjera përfitimi i seancës së krioterapisë është lehtësim nga simptomat e lodhjes kronike për shkak të trajnimit intensiv. Ky përfitim i krioterapisë ishte vërtetuar nga shumë atletë të famshëm, të cilët shpesh pëlqejnë të përdorin trajtime në dhomat e krios ose dhomat e krio. Lodhja kumulative gjatë periudhave të gjata të stërvitjes ose funksioneve konkurruese është një problem shumë i zakonshëm në sport, prandaj një atlet i famshëm dhe i suksesshëm kërkon ta zgjidhë këtë problem duke përdorur seancat e krioterapisë. Një faktor shumë i rëndësishëm për rikuperimin e duhur në lidhje me përmirësimin e modeleve të gjumit, optimizimin e sistemit parasimpatik dhe përmirësimin e rikuperimit pas lëndimeve të muskujve duket se është përgjigja fiziologjike që ndodh për shkak të ekspozimit ekstrem në temperaturë të ulët. Stresi pas stërvitjes së tepërt të muskujve dhe lëndimet në sport shpesh lidhen me kushtet mjedisore ku një rol të veçantë rezervohet për funksionimin e duhur të mekanizmit të termorregullimit të trupit të njeriut. Trajtimi me krioterapi të gjithë trupit është një zgjidhje e re për të përgatitur atletët për gara dhe për të përmirësuar gjendjen shëndetësore të atletit. Trajnimi intensiv fizik karakterizohet nga një konsum i shtuar i oksigjenit që çon në rritjen e prodhimit të radikalëve të lirë. Mekanizmi i prodhimit të radikaleve të lira të oksigjenuara është thelbësor në rikuperimin e muskujve pas stërvitjes, sepse oksidimi mund të çojë në mosfunksionim qelizor dhe çrregullime inflamatore.

Përfitime të tjera të krioterapisë

Në shumë artikuj, autorët deklaruan në lidhje me një rritje të konsiderueshme të kapacitetit total antioksidant të plazmës pas seancave të krioterapisë. Përfitimet e tjera të stimulimit të muskujve të reaksionit fiziologjik nga trajtimi me temperaturë të ulët janë analgjezik dhe anti-ënjtje si dhe përmirësimi i qarkullimit të gjakut në muskuj.

Përfitimi tjetër i trajtimit me krioterapi është përmirësimi i gjendjes së lëkurës dhe parandalimi i çrregullimeve të lëkurës nëpërmjet ndikimit të temperaturës jashtëzakonisht të ulët në bakteret e lëkurës dhe përmirësimi i gjendjes së sistemit imunitar dhe reagimit imunitar. Për shkak të rezultateve të shkëlqyera të marra duke përdorur trajtimin krio të fytyrës dhe krio lokale në kozmetologji, ai bëhet i njohur në shumë spa dhe sallone bukurie. Temperaturat jashtëzakonisht të ulëta në kriosauna çojnë në rritjen e prodhimit të kolagjenit dhe ndikon në transformimin e llojeve të ndryshme të fibrave të kolagjenit duke përmirësuar elasticitetin e lëkurës dhe indit lidhës të saj. Shumë personazhe të famshëm botërorë përdorën trajtimet lokale të krioterapisë përtëritje e lëkurës dhe procedurat kundër plakjes. Seancat në saunat krio ndihmojnë në përshpejtimin e metabolizmit, kështu që ushtrimet pas seancës janë shumë të dobishme në arritjen e programeve të menaxhimit të peshës dhe humbjes së peshës.

Studimi i vitit 2015 vëren se nuk ka prova të mjaftueshme për të thënë se krioterapia është efektive në trajtimin e dhimbjes së muskujve. Së fundi, nuk ka asnjë shkencë që vërteton se do t'ju ndihmojë të humbni peshë. Prandaj, krioterapia e gjithë trupit është ende një pikëpyetje dhe shkencërisht duke folur apo kërkime. Çdo dhomë krioterapie dhe sauna nuk miratohet ose rregullohet nga FDA. Trajtimet e krioterapisë duhet të ofrojnë rrezik për ngrirje dhe probleme të mundshme të zemrës nëse pacienti ka pasur probleme me zemrën më parë. Krioterapia nuk rekomandohet për shtatzëna ose për planifikimin e shtatzënisë. Shumë vrapues maratonë betohen duke u ulur në vaska të mbushura me kuba akulli pas vrapimeve të gjata, për shembull. Në përgjithësi, studiuesit arritën në përfundimin se zhytja në ujë të ftohtë mund të ndihmojë në zvogëlimin e dhimbjes që ndodh një ose dy ditë pas stërvitjes së vështirë. Por nuk kishte të dhëna të mjaftueshme për të thënë asgjë në lidhje me efektet e trajtimeve të ftohjes në faktorë të tjerë si lodhja ose rikuperimi. Krioterapia është një terapi zgjedhore si masazhi, dhe krioterapia nuk është një trajtim apo procedurë mjekësore. Prandaj të gjitha dhomat e krioterapisë nuk janë pajisje mjekësore dhe të lidhura me pajisje të mirëqenies. Meqenëse të dhënat në lidhje me krioterapinë janë ende duke u grumbulluar, kështu që shumë ekspertë kanë ende dyshime. Deri më tani, shkencëtarët nuk kanë arritur të gjejnë prova të forta që terapitë e ftohjes mund të ndihmojnë me shumë gjëra, duke përfshirë dhimbjen e muskujve ose rikuperimin nga stërvitja, prandaj trajtimet e krioterapisë nuk mbulohen nga kompanitë e sigurimit mjekësor dhe përdoren si procedura të mirëqenies në zyrat mjekësore për para.

Por sido që të jetë, krioterapia është ende trend në rritje në mbarë botën, e cila tërheq shumë personazhe të famshëm. Ylli i futbollit të Real Madridit Cristiano Ronaldo thuhet se ka një dhomë krioterapie në shtëpinë e tij.

Krioterapia e lokalizuar

Trajtimet lokale të krioterapisë të njëjtat punë dhe duke ndjekur efekte të ngjashme si krioterapia me kube akulli. Revista autoritare Emergency Medicine Journal publikoi se “krioterapia me kub akulli përpara injektimit nënlëkuror të anestezisë lokale reduktonte dhimbjen te pacientët që i nënshtroheshin riparimit për çarje të thjeshta”. Lidhur me artikullin në Emergency Medicine Journal, studiuesit mjekësorë vlerësuan në mënyrë prospektive efektivitetin e krioterapisë me kub akulli për lehtësimin e dhimbjes përpara injeksioneve nënlëkurore të anestezisë lokale për çarje të thjeshta. Autorët e një artikulli në Emergency Medicine Journal deklaruan se duhet të zbatohen strategji efektive për reduktimin e dhimbjes me qendër pacientin që nuk kërkojnë modifikime shtesë gjatë procedurave të qepjes dhe që janë efektive dhe të lehta për t'u përdorur. Ekspertët shpjeguan se krioterapia topike me kube akulli është një trajtim efektiv dhe i sigurt që mund të zvogëlojë dhimbjen nga injeksionet e anestezisë lokale te pacientët me çarje të thjeshta. Një informacion i tillë u ribotua nga Clinical Pain Advisor. Ata deklaruan se krioterapia mund të parandalojë simptomat e neuropatisë periferike të shkaktuar nga kimioterapia. Gjithashtu HealthDay News informoi se krioterapia mund të jetë e dobishme për parandalimin e simptomave të neuropatisë periferike të shkaktuar nga kimioterapia (CIPN), sipas një studimi të botuar në internet në Journal of the National Cancer Institute. Akiko Hanai, OTR, nga Universiteti i Kiotos në Japoni dhe kolegët vlerësuan efikasitetin e krioterapisë për parandalimin e CIPN. Pjesëmarrësit e studimit mbanin doreza dhe çorape të ngrira në anën dominuese për 90 minuta, duke përfshirë të gjithë kohëzgjatjen e infuzionit të drogës. Në këtë artikull, një autor deklaroi se krioterapia është e dobishme për parandalimin e simptomave objektive dhe subjektive të CIPN dhe mosfunksionimit që rezulton.

Cilat janë avantazhet kryesore të pajisjeve tona për humbje peshe?

 • Reduktimi i celulitit
 • Dobimi dhe përmirësimi i formës
 • Humbni dy herë më shumë kalori gjatë stërvitjes sesa në çdo pajisje tjetër fitnesi
 • Rrjedhje më e mirë e gjakut (lëkurë më elastike dhe më e fortë)
 • Përmirësimi i qarkullimit të gjakut dhe sistemit limfatik
 • Gjendje më e mirë fizike
 • Eliminimi i hipotiroidizmit (sindroma e këmbëve të ftohta)
 • Djegia e shpejtë e indit yndyror duke përdorur kombinime të metodave të ndryshme
 • Gjendje më e mirë fizike dhe mendore
 • Reduktimin e mbipeshes
 • Lëshimi i endorfinës, të cilat janë hormone të lidhura me lumturinë gjatë trajtimit
Kur mund të shihni ose ndjeni rezultatet e stërvitjes për humbje peshe ose rehabilitimi?

Pas trajtimit të parë klientët kanë vënë re përmirësime të dukshme në lëkurën e tyre. Në mënyrë tipike, rezultatet e shkëlqyera shfaqen pas vetëm 10 trajtimesh dhe sipas klientëve tanë, këto rezultate përfshijnë:

 • Humbje peshe në zonën e stomakut, kofshëve dhe vitheve
 • Lëkurë e lëmuar dhe e tonifikuar
 • Largimi i toksinave në trup
 • Përmirësimi i gjendjes së përgjithshme fizike
 • Përshpejtimi i metabolizmit
 • Forca e muskujve
 • Efektet kundër plakjes në lëkurë
 • Rrit energjinë dhe vitalitetin

Sa kohë zgjat një trajtim i vetëm në pajisjet e terapisë së nxehtë me infra të kuqe?

Në varësi të gjendjes tuaj fizike, një trajtim mesatar duhet të zgjasë të paktën 25 deri në 30 minuta.

Sa zgjat një seancë e vetme në dhomën e krioterapisë në të gjithë trupin?

Në varësi të gjendjes tuaj fizike, një trajtim mesatar duhet të zgjasë nga 1 deri në 3 minuta.

Sa trajtime dhe sa shpesh?

Ne rekomandojmë të paktën 10 trajtime. Për të arritur rezultate të qëndrueshme dhe të dukshme, ne sugjerojmë 20 seanca duke përdorur dhomat tona të krioterapisë në të gjithë trupin dhe makineritë për humbje peshe me rreze infra të kuqe. Trajnimi mund të bëhet 3 herë në javë. Ju lutemi mos harroni se hendeku midis trajtimeve të ndryshme nuk duhet të kalojë dy ditë. Trajtimet kryhen në një temperaturë të sigurt për trupin nga -165 e +60 gradë Celsius. Gjithashtu, ju rekomandojmë të bëni një kombinim ushtrimesh në lloje të ndryshme pajisjesh për të arritur rezultate më të mira dhe të shpejta lehtësimin e dhimbjeve të muskujve ose përmirëson efektin e humbjes së peshës.

A keni ndonjë rekomandim shtesë?

Ju duhet të hani një vakt 1.5 orë përpara se të ushtroheni në pajisjet tona. Gjatë stërvitjes, duhet të pini 0,5 litra ujë. Ne ju rekomandojmë gjithashtu të pini një pije izotopike për të kompensuar humbjen e elektroliteve pas stërvitjes. Para ose pas stërvitjes ju rekomandojmë 15 minuta të përdorni masazh me rul në RollShape për të shkatërruar qelizat dhjamore, për të ngrohur muskujt dhe përmirëson qarkullimin limfatik dhe të gjakut.

Si funksionon terapia me masazh me vakum? Çfarë është ushtrimet e gravitetit zero?

Kjo është një metodë unike inovative për reduktimin e celulitit dhe humbjen e peshës, e cila u gjet 25 vjet më parë nga shkencëtarët e famshëm. Që nga vitet '90 shumë prodhues përpiqen të përdorin këtë metodë duke krijuar modele të reja të pajisjeve të fitnesit. Por vetëm kompania jonë arriti kombinimin e shkëlqyer me metoda të tjera fitnesi dhe humbje peshe, të cilat ofrojnë sukses të jashtëzakonshëm për ushtrimet për humbje peshe. E njëjta teknologji e mospeshimit të presionit diferencial të ajrit përdori kërkimet e NASA-s. Në trajtimet tipike dobësimi do të vëreni humbje peshe vetëm në pjesën e sipërme të trupit, për shkak të mungesës së përqendrimit në të gjithë trupin. Ne e eliminojmë këtë problem duke zbatuar masazh me vakum për të stimuluar të gjithë trupin tuaj (përfshirë pjesët e poshtme), i cili nga ana tjetër shkakton qarkullimin e gjakut dhe aftësinë për të djegur indet dhjamore. Duke aplikuar këtë sistem, më shumë gjak transferohet në pjesët e poshtme të trupit, gjë që çon në zgjerimin dhe rivendosjen e kalueshmërisë së nivelit të gjakut dhe përmirëson qarkullimin në përgjithësi. Hollimi ndodh më shpejt, më thjeshtë dhe në të gjithë trupin tuaj! Pompa e vakumit brenda kabinës tërheq rrjedhjen e gjakut në shtresat më të jashtme të indeve të lëkurës. Më pas ushtrimi e shtyn gjakun të qarkullojë përsëri brenda, duke siguruar kështu një qarkullim të plotë dhe të pandërprerë të gjakut. Kjo ndihmon në çlirimin normalisht të vështirë për të arritur në qelizat dhjamore dhe djegien e tyre. Stërvitja jonë e butë mban rrahjet e zemrës në një nivel optimal të djegies së yndyrës. Kjo rezulton në djegien e yndyrës shumë më shpejt dhe me shumë më pak përpjekje sesa programet konkurruese të stërvitjes me peshë. Teknologjitë e gravitetit zero po aplikohen vazhdimisht për të shkurtuar kohën e rikuperimit, për të zvogëluar dëmtimet dhe për të përmirësuar lëvizshmërinë për pacientët. Në të njëjtën kohë, rutinat dhe biçikletat tona me gravitet zero u mundësojnë praktikuesve të zhvillojnë shërbime të reja dhe rrjedha të të ardhurave. Tona rutine me gravitet zero dhe biçikletat janë të përkushtuara për të krijuar dhe teknologji të reja inovative që ndihmojnë në avancimin e mundësive për rikuperimi, trajnim dhe lëvizshmëri e përmirësuar.

Si funksionon terapia e nxehtë me infra të kuqe?

Teknologjia e ngrohjes me rreze infra të kuqe është një metodë e famshme e humbjes së peshës duke ngrohur muskujt dhe indet e trupit me shpejtësi rrufeje për të përmirësuar qarkullimin dhe metabolizmin, gjë që rezulton në djegien e indeve yndyrore, reduktimin e celulitit dhe në fund një figurë më të hollë. Janë përdorur llamba reflektore inkandeshente të synuara. në rastet e humbjes ekstreme të peshës, lehtësimit të dhimbjeve dhe shëndetit të lëkurës. Në kombinimin e kësaj teknologjie me ushtrimet fizike, ajo bëhet një terapi natyrale për të përmirësuar shëndetin e përgjithshëm - në lëkurë, muskuj dhe metabolizëm për të eliminuar yndyrën. Është një shtesë e shkëlqyer për pajisjet tona me vakum dhe një metodë e provuar në industrinë e shëndetit. Kjo është një metodë shumë efektive pas seancës së krioterapisë për të përmirësuar formën e trupit dhe për të arritur relaksimin e plotë të trupit. Përfitimet e dritave infra të kuqe Ky trajtim unik shfrytëzon fuqinë shëruese të gjatësive të valëve specifike të dritës. Kur energjia infra të kuqe shpërndahet në vendet e lëndimit dhe zona të tjera të dhimbshme, ajo rrit në mënyrë dramatike qarkullimin, redukton inflamacionin dhe nxit shërimin. Rezultati është lehtësim i shpejtë i shqetësimit. Çfarë është një infra të kuqe (IR)? Infra e kuqe siguron nxehtësi nëpërmjet valëve të dritës infra të kuqe, që ngrohin drejtpërdrejt trupin tuaj duke krijuar hipertermi të kontrolluar, si ethe. Rritja e temperaturës së trupit do të ndihmojë në rritjen e prodhimit të djersës, e cila është një nga mënyrat kryesore të trupit për të detoksifikuar. Trupi juaj gjithashtu detoksifikohet përmes jashtëqitjes, urinës dhe frymëmarrjes. Një sauna tradicionale nuk përdor IR, dhe ngroh trupin tuaj duke ngrohur ajrin përreth. Një Sauna IR, krahasuar me një sauna tradicionale lejon përafërsisht 7 x më shumë toksina të eliminohen për shkak të aftësisë për të depërtuar në lëkurë deri në 1.5 inç thellë [1]. Ekzistojnë 3 lloje të spektrave IR, secila me përfitimet e veta të veçanta. Larg IR është më i zakonshmi, pasi përfitimet janë kryesisht nëpërmjet përmirësimit të detoksifikimit. IR e mesme është e njohur për rritjen e qarkullimit, relaksimin e muskujve dhe humbjen e peshës. Near IR përdoret për shërimin e plagëve dhe përfitimet e lëkurës, duke përfshirë rritjen e prodhimit të kolagjenit dhe kthimin e qelizave. Të gjitha spektrat ofrojnë përfitime relaksimi dhe menaxhimit të stresit. Kjo është një teknologji e kundërt me krioterapinë e të gjithë trupit, ku temperatura jashtëzakonisht e ulët duke përdorur një temperaturë të lartë për trajtime. Detoksifikimi i përgjithshëm është përdorimi kryesor për saunat IR globalisht. Meqenëse lëkura juaj është organi më i madh që keni, një sasi e konsiderueshme e detoksifikimit ndodh përmes saj, që do të thotë se përdorimi i saunës IR mund të përmirësojë gjithashtu pastrimin dhe pamjen e lëkurës. Disa gjendje mjekësore në të cilat Sauna IR ka treguar përfitime përfshijnë gjendjet e dhimbjes, lodhjen kronike, depresionin, diabetin e tipit II, sëmundjet kardiovaskulare. Cilat janë aplikimet e ngrohjes me rreze infra të kuqe jashtë dobësimit? Kjo formë e terapisë me nxehtësi është treguar gjithashtu se rrit shërimin e llojeve të ndryshme të lëndimeve si p.sh. lëndimet sportive dhe plagët jo të infektuara, në shumë raste duke siguruar lehtësim të shpejtë dhe efektiv të dhimbjes. Përfitimet e kësaj forme të terapi termike bazohen në rritjen e qarkullimit lokal të gjakut në lëkurë të shkaktuar nga reagimi vazodilatator. Kjo rezulton në një rritje të shpejtësisë së transportit të metabolitëve dhe biokimikëve të tjerë thelbësorë. Kjo teknologji mund të përdoret për:

 • Lehtësimi i dhimbjeve muskulare, reumatizmit, lumbagos, nevralgjisë, ftohjes dhe sëmundjeve të tjera
 • Promovimi i rimëkëmbjes nga pyetjet
 • Ofron rehati dhe relaksim
 • Kujdesi kozmetik
A mund të merrni masazh me vakum dhe ngrohje infra të kuqe në një pajisje?

Po! Me një pajisje 2-në-1 e cila kombinohet vakum + infra të kuqe ju mund të keni të gjitha përfitimet nga të dyja teknologjitë për të marrë rezultatet maksimale për çdo klient. Ne kemi një sistem kombinimi të patentuar në shumicën e pajisjeve, duke përfshirë rutinat tona të cilësisë së lartë, steppers ose biçikletat horizontale, me një intensitet të përshtatshëm për stërvitje aerobike në një kapsulë unike të mbyllur! Ne jemi prodhuesi i vetëm që ofron sisteme 10 në 1 që shtojnë përfitime për kujdesin ndaj lëkurës gjatë stërvitjes, si terapia me aromë, terapia e ozonit O3, LED, terapia me ngjyra, llambat e kolagjenit, jonizimi i ajrit, ekrani me prekje me ngjyra, MP3, lidhje me iPhone/Android, informacione inteligjente rreth fuqia aktuale e punës.

Cfare eshte Kromoterapia

Kromoterapia, e quajtur ndonjëherë terapi me ngjyra, kolorologji ose kromoterapi, është një metodë alternative e mjekësisë, e cila konsiderohet pseudoshkencë. Kromoterapistët pretendojnë se janë në gjendje të përdorin dritën në formën e ngjyrës për të balancuar "energjinë" që i mungon trupit të një personi, qoftë në nivele fizike, emocionale, shpirtërore ose mendore.

e kuqe

Ngjyra e kuqe si pasionante nuk është thjesht një shoqatë kulturore. Drita e kuqe është treguar se rrit libidon dhe rrit energjinë. Për më tepër, e kuqja aktivizon qelizat e kolagjenit dhe ndihmon në stimulimin e lëkurës për të reduktuar shfaqjen e linjave dhe rrudhave. Ai jep energji organeve dhe nxit shërimin më të shpejtë kur përdoret së bashku me terapinë infra të kuqe.

portokalli

Terapia me dritë portokalli përdoret tradicionalisht për të stimuluar aktivitetin mendor dhe për të nxitur emocione të gëzuara. Ngjyrat portokalli mund të rrisin nivelet e energjisë dhe të përmirësojnë disponimin e një personi.

e verdhe

Terapia e dritës me ngjyrë të verdhë mund të përdoret për të ndihmuar një person të ndihet i bazuar shpirtërisht duke ruajtur një këndvështrim pozitiv. Mund t'i ndihmojë individët të ndihen më optimistë dhe më të lehtë.

jeshile

Ne varemi nga ngjyra e gjelbër për t'u ndjerë të qetë. Individët që vuajnë nga Çrregullimi Afektiv Sezonal (SAD) ose "bluzi i dimrit" mund të konsiderojnë përdorimin e gjelbër për të rikthyer një ndjenjë gjallërie.

blu

Përdoret në terapinë me ngjyra për të lehtësuar simptomat e dhimbjes, ankthit dhe depresionit. Disa studime tregojnë se bluja ftoh inflamacionin, ul ethet, ndihmon presionin e lartë të gjakut dhe lehtëson migrenën. Studime të tjera kanë treguar se bluja është efektive në reduktimin e akneve sepse dritat blu vrasin bakteret që janë burimi kryesor i infeksioneve të akneve.

vjollcë

Terapia e dritës me ngjyrë vjollce i ndihmon individët të ruajnë një ndjenjë të "mendjes mbi çështjen" kur kanë të bëjnë me dhimbje kronike. Shpesh rekomandohet për dhimbje neurologjike të shkaktuar nga kushte si skleroza e shumëfishtë dhe fibromialgjia. Kjo ngjyrë ngadalëson një zemër tepër aktive dhe stimulon shpretkën dhe qelizat e bardha të gjakut. Promovon një ndjenjë të vërtetë qetësie, redukton ankthin dhe detoksifikon.

të bardhë

Kjo është ngjyra më e zakonshme që përdoret në terapinë me ngjyra LED. Ai përdor tre ngjyrat kryesore (E kuqe, Jeshile dhe Blu), duke e bërë të lehtë marrjen e përfitimeve nga të gjitha ngjyrat e përdorura për terapinë me ngjyra. Hulumtimet kanë treguar se drita e bardhë madje mund të rrisë nivelet e vitaminës D.

Shumë mjekë të famshëm sugjerojnë të mbani terapinë me ngjyra pas seancë krioterapie.

Çfarë është masazhi limfatik me rrotull ose lëshimi miofascial duke përdorur RollShape?

Diring më shumë se 70 vjet Formuesi i rrotullës ishin të famshëm si një teknologji efektive fitnesi për reduktimin e celulitit dhe humbje peshe. Në vitet 1940, disa klube fitnesi në SHBA dhe MB filluan të reklamonin teknologjinë e fitnesit me rul për klientët e tyre. RollShape ynë duke përdorur të njëjtën teknologji të vjetër të famshme të kombinuar me funksionalitet të ri inovativ.

Masazh i drenazhit limfatik ka për qëllim eliminimin e celulitit dhe formësimin një figurë më e hollë. Megjithatë, kjo veçori ka shumë përdorime dhe përfitime të tjera.

Body Roll me ngrohje infra/llampa kolagjeni/llamba LED/terapia me ngjyra është unike për pajisjet e tjera në treg pasi ka një ekran të avancuar me prekje dhe një numërim të posaçëm të orës së bashku me mënyra të specializuara programimi, duke përfshirë një 15, 30, 45, Cilësimet 60, 90 minuta. Për shembull, një nga mënyrat do të fokusohet vetëm në pjesën e poshtme të trupit: kofshët e brendshme dhe të jashtme, mollaqe. Në varësi të programit që zgjidhni, do të ketë shpejtësi të paracaktuar të rrotullimit të kazanit së bashku me kornizën kohore të paracaktuar për atë modalitet specifik.

Përfitimet formësues rrotullash masazhi limfatik përfshijnë:

 • Largimi i toksinave
 • Reduktimi i celulitit dhe strijave
 • Krijimi i qëndrueshmërisë dhe elasticitetit të lëkurës
 • Forcon muskujt
 • Përmirëson qarkullimin e gjakut
 • Aktivizon metabolizmin

RollShape Përfitimet e masazhit

Masazh limfatik on RollShape, i quajtur edhe drenazh limfatik ose drenazh limfatik manual, është një teknikë e zhvilluar në Gjermani për trajtimin e limfedemës, një akumulim i lëngjeve që mund të ndodhë pasi nyjet limfatike hiqen gjatë operacionit, më shpesh një mastektomi për kancerin e gjirit. Limfedema mund të jetë gjithashtu e pranishme në lindje ose të zhvillohet në pubertet ose gjatë moshës madhore. Ky lloj, i njohur si limfedema primare, mund të prekë deri në katër gjymtyrë dhe/ose pjesë të tjera të trupit.

Masazhet e drenazhit limfatik nuk janë aq të njohura sa llojet e tjera të masazhit në Shtetet e Bashkuara, megjithatë ato ofrojnë përfitime të shumta shëndetësore. Masazhet e drenazhit limfatik bëhen në një ritëm dhe drejtim specifik për të rritur rrjedhën e sistemit limfatik në trup. Njerëzit me nevoja mjekësore dhe ata që janë të shëndetshëm mund të përfitojnë nga ky lloj masazhi.

ActivSlim IR kullimi limfatik dhe reduktimin e celulitit

ActivSlim IR masazh i drenazhit limfatik punon për të përmirësuar funksionin e sistemit limfatik, i cili ndihmon në largimin dhe filtrimin e mbetjeve, toksinave dhe lëngjeve të tepërta nga trupi. Mirë qarkullimi limfatik në trup do të parandalojë që lëngu limfatik të ngurtësohet dhe të lidhet me fibrat e kolagjenit që ndodhen në qelizat dhjamore. Makina mbështjellëse e trupit ActivSlim IR që krijon një presion të butë ajri të rastësishëm në lëkurë. Lëkura thithet në një dhomë ku më pas masazhohet në mënyrë që të inkurajohet shpërbërja e yndyrës së poshtme, duke lejuar që yndyra, si dhe toksinat, të barten në gjak dhe në sistemet limfatike.

Sistemi imunitar i përmirësuar.

Sistemi imunitar është i lidhur me sistemin limfatik. Në fakt, nëse rrjedha e materialeve limfatike ngadalësohet, sistemi imunitar dobësohet. Shumë Terapistët e masazhit thekson se masazhet e kullimit limfatik mund të përmirësojnë funksionin e sistemit imunitar dhe të rrisin prodhimin e antitrupave që luftojnë infeksionet. Masazhet e kullimit limfatik gjithashtu mund të zvogëlojnë inflamacionin në trup që shkakton sëmundje të tilla si artriti.

Relaksimi

Shumica masazhet janë relaksuese sepse ato janë të qeta dhe përfshijnë kontaktin personal të një specialisti të licencuar. Masazhet e kullimit limfatik mund të jenë veçanërisht relaksuese sepse mund të zvogëlojnë nivelet e dhimbjes në trup. Ritmi, presioni dhe lëvizja e masazhet e kullimit limfatik punojnë së bashku për të reduktuar dhimbjen dhe stresin dhe për të promovuar vitalitetin dhe mirëqenien e përgjithshme.

ActiveSlim IR është një kombinim shumë efektiv pas seancë krioterapie në të gjithë trupin për të rritur efektin e humbjes së peshës.

Çfarë është trajnimi dridhje dhe platforma vibruese?

Trajnim me dridhje (dmth. Trajnimi me Vibrimin e Gjithë Trupit, WBV) është një metodë inovative stërvitore e bazuar në stimulimin nervor dhe muskulor të trupit nëpërmjet dridhjeve mekanike. Kjo aktivizon një sërë refleksesh natyrore dhe mekanizmash neurofiziologjikë në trup. Platforma e Vibrimit ka një dizajn modern dhe është e pajisur me llamba ngrohëse infra të kuqe për humbje të shpejtë në peshë. Dhe një botim i veçantë me ngjyra që është veçanërisht tërheqës për klientët!

Këto reflekse çojnë në tkurrje intensive të muskujve të simuluar. Duke kontraktuar dhe ndryshuar shkallën e tonifikimit të muskujve, muskujt përkulen dhe rrisin forcën e tyre. Sa më e madhe të jetë frekuenca e dridhjeve, aq më shumë punë muskulore kryhet, me deri në 100% fibra muskulore të stimuluara përmes një stërvitjeje të tillë.

Nëpërmjet përkuljes së vazhdueshme dhe rritjes së fluksit të gjakut, trajnimi me dridhje kontribuon në përmirësimet e mëposhtme:

 • Përmirësimi i elasticitetit, fleksibilitetit dhe qëndrueshmërisë së ligamenteve dhe tendinave
 • Ushqimi më i mirë i muskujve për t'i bërë ata më pak të prirur ndaj lëndimeve
 • Reduktimi i qelizave yndyrore
 • Qarkullimi limfatik
 • Parandalon krijimin dhe redukton celulitin ekzistues
 • Eliminimi i toksinave
 • Furnizimi i përmirësuar i indeve me oksigjen dhe lëndë ushqyese
 • Pamje më e fortë dhe më elastike e lëkurës
 • Rritja e densitetit të kockave duke rigjeneruar indin kockor

Çfarë është Cedar Spa Barrel dhe pse mjekët e rekomandojnë atë pas krioterapisë?

Fuçi Cedar Spa është mini sauna jonë për një person me avull organik, që nuk kërkon hidraulik shtesë dhe në madhësi kompakte për përfitimet e spa në shtëpinë dhe biznesin tuaj! E bërë tërësisht nga druri i kedrit tërësisht natyral, i kultivuar nga lartësi të larta në malet e Kolumbisë Britanike dhe Siberisë, pajisja Body Rejuvenation & Relaxation Spa është trajtim ideal me avull për përdorim në çdo kohë në komoditetin e shtëpisë tuaj nëpërmjet trajtimeve të shkurtra nga 5 deri në 15. minuta. Në një seancë, ju do të ngrohni trupin tuaj, do të rrisni qarkullimin dhe do të relaksoni muskujt tuaj. Në varësi të trajtimit të zgjedhur, ju mund të zgjidhni një shumëllojshmëri të aromave tradicionale të vajit të zgjedhura posaçërisht për të përmirësuar efektet e seancave.

Përfitimet e tij përfshijnë:

 • Humbje peshe pas terapisë me akull me krio
 • Përtëritje e trupit
 • Heqja e celulitit
 • Rritja e metabolizmit
 • Reduktimi i stresit pas procedurës së krioterapisë
 • Detoksifikimi i trupit

Cilat janë ushtrimet rehabilituese të çiklizmit në ujë në HyrdoBike dhe HydroShape?

Hydrobike kombinon përfitimet natyrore të stërvitjes në ujë me efektet e hidromasazhit në një pajisje të vetme. Fillimisht synonte rehabilitimin e funksioneve motorike, Hydrobike gjithashtu përmirëson rritjen e muskujve dhe reduktimin e celulitit. Ai përmban elementë uji, biçikletë të pajisur plotësisht, teknologji hidromasazhi dhe terapi me ozon.

Disa avantazhe të kësaj makine rehabilitimi përfshijnë:

 • Ushtrime fizike në kapsulë spa me hidromasazh
 • Higjiena maksimale (pasi uji ndryshon me çdo stërvitje)
 • Lehtësinë e përdorimit
 • Nuk kërkohet asnjë operator profesionist
 • Plane të personalizueshme të stërvitjes

Cilat objekte mund të përdorin këtë pajisje?

 • Studiot e krioterapisë
 • qendrat e rehabilitimit
 • zyrat mjekësore dhe mjekët
 • Spas shëndetësore dhe bukurie
 • Kozmetologjia
 • Studiot e fitnesit
 • Spas Wellness dhe relaksimi
 • Palestra të të gjitha përmasave
 • Solariume
 • Studiot e masazhit
 • Zyra kiropraktike dhe mjekësore
 • Fitnes për femra
 • Sallone bukurie
 • Qendrat e humbjes së peshës
 • Studiot e çiklizmit
 • Hotele
 • Shtëpi dhe banim
Dëshmitë

Pajisjet tona unike inovative janë duke punuar në shumë klube fitnesi, Spa, ambiente rinovimi, studio krioterapie dhe qendra rehabilitimi në mbarë botën. Shumë klientë të kënaqur përfunduan vlerësimet e tyre me 5 yje rreth ushtrimeve në pajisjet tona. Disa dëshmi se si funksionojnë pajisjet tona këtu. Të gjitha imazhet e ofruara nga studiot tona të cilat i bënin fotot tek klientët e vërtetë.

 • 4 llamba kromoterapie të integruara
 • Ozonimi i ujit
 • Rezistenca e rregullueshme e biçikletës
 • Asnjë ngarkesë në nyje gjatë stërvitjes
Na kontaktoni
gabim: Përmbajtja është e mbrojtur !!